Αίγυπτος σε Αραβικό Σύνδεσμο: Λάβετε σαφή θέση για την Τουρκία και τη GNA στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, Αλί Αμπντέλ-Άαλ, κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να λάβει μια σαφή θέση σχετικά με την κυβέρνηση «Εθνικής Συμφωνίας» (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj, δηλώνοντας ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία του Skhirat.

Ο Abdel-Al είπε, κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ότι έλαβε μια επιστολή του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Hussam Zaki, στην οποία τόνισε ότι η Ένωση έχει σαφή θέση με την οποία καταδικάζει την τουρκική παρέμβαση στα εδάφη Αράβων, ειδικά τη Λιβύη, σημειώνοντας ότι εκδόθηκαν πολλές δηλώσεις που απορρίπτουν τη χρήση πολιτοφυλακών και τρομοκρατών στη Λιβύη, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Ahram Gate.

«Δεν είμαστε εχθρικοί με κανέναν, αλλά μάλλον προστατεύουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Αμπντέλ-Άαλ, σημειώνοντας ότι η Λιβύη αποτελεί υπόθεση εθνικής ασφάλειας για την Αίγυπτο. Επίσης συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) δεν έχει καμία νομιμότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail