Χιλιάδες βασιβουζούκοι και τουρκικά drones έκαναν τη διαφορά στην Τρίπολη

Freepen.gr - Αυτόπτες μάρτυρες από την Ταρχούνα επιβεβαίωσαν ότι οι μαχητές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται από χιλιάδες Συριακούς μισθοφόρους είχαν πάρει τον έλεγχο της πόλης μετά από έντονες επιδρομές από τα τουρκικά drones.

Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο Al Marsad την απόσυρση στρατιωτικών μονάδων από την πόλη σε ασφαλείς περιοχές μακριά από την εμβέλεια των τουρκικών αεροσκαφών, υποδεικνύοντας ότι η κύρια αίθουσα επιχειρήσεων εργάζεται επί του παρόντος για να επανατοποθετήσει και να οργανώσει τις δυνάμεις στο έδαφος.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι, χάρη στις λεγόμενες «συμβουλευτικές υπηρεσίες» που παρέσχε ο τουρκικός στρατός στους μαχητές του GNA, ο τελευταίος κατάφερε να απελευθερώσει ολόκληρη την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη συνέβαλαν στην καταστροφή πολλών θέσεων και υλικών του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail