Οι μισθοφόροι είναι οι μυστικοί διασκορπιστές του COVID-19 στη Λιβύη

Freepen.gr - Η βρετανική εφημερίδα «The Independent» δήλωσε ότι οι Σύριοι μισθοφόροι συνδέονται με την εξάπλωση του Κορωνοϊού στη Λιβύη, αναφέρει το en.218tv.net.

«Οι φήμες εξαπλώθηκαν γρήγορα μεταξύ των Σύριων μαχητών στη Λιβύη. Μια ομάδα μισθοφόρων που προσλήφθηκε πρόσφατα από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης βρισκόταν στο νοσοκομείο με σοβαρές λοιμώξεις στο στήθος» σημειώνει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι ο πανικός κυλούσε στις τάξεις τους καθώς εκτιμούσαν ότι πρόκειται για τον Covid 19.

«Δεν είχαν ληφθεί μέτρα όταν ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι τους από τη βόρεια Συρία μέσω της Τουρκίας στην Τρίπολη. Κανείς δεν είχε αυτο-απομονωθεί, φορούσε μάσκα ή έκανε τεστ» αναφέρεται.

«Προσπαθήσαμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες αλλά δεν μπορούσαμε», είπε ένας μαχητής, μεταξύ περίπου 6.000 Σύρων που στηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA).

Δεν υπάρχουν προφυλάξεις εδώ για μαχητές, είναι σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός», δήλωσε ο μαχητής.

Η δημοσίευσε ανέφερε ότι οι πόλεμοι έχουν καταστρέψει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αφήνοντας πολλές χώρες εξαιρετικά ευάλωτες σε εκρήξεις της πανδημίας του Covid-19. Αλλά οι αξιωματούχοι του ΠΥ ανησυχούν τώρα για έναν νέο μυστικό διαδότη της νόσου: τους μαχητές.

Τους τελευταίους μήνες, καθώς η πανδημία έπεσε σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήθος στρατιωτών, μαχητών και μισθοφόρων από χώρες όπως η Συρία, η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ έχουν αναπτυχθεί σε πρώτη γραμμή σε ολόκληρη την περιοχή, παρά το γεγονός ότι τα διασυνοριακά ταξίδια τους σπάνε τα διάφορα μέτρα και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail