Cirkin – VICTORIA VI ή όπως αλλιώς το θες: Το πλοίο – εργαλείο για όλες τις "βρομοδουλειές"

Cirkin – VICTORIA VI …ή όπως αλλιώς το θες… Το πλοίο – εργαλείο για όλες τις Τουρκικές "βρομοδουλειές"

Βάιος Σύρρος

Απέπλευσε μεσημέρι Κυριακής από το λιμάνι Χαιντάρ Πασά (HAYDARPASA) της Κωνσταντινούπολης, με προορισμό τη Λιβύη, όπου και αναμένεται να φτάσει, εάν τελικά φτάσει, αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί. Το συνοδεύουν τρία Τουρκικά πολεμικά σκάφη και είναι έμφορτο με όπλα και πυρομαχικά για τους συμμάχους της Τουρκίας και τους Τζιχαντιστές μισθοφόρους που μεταφέρθηκαν εκεί από τη Συρία. Το φορτηγό πλοίο εναλλάσσει συνεχώς τα ονόματα του.

Aπό Cirkin, με σημαία Τανζανίας, που είχε μέχρι και αρχές του 2000, μετονομάστηκε σε VICTORIA VI όπου εμφανιζόταν μέχρι και λίγο μετά το 2011. Το 2017 το ξαναβρίσκουμε με την παλαιά του ονομασία ως Cirkin, το οποίο διατηρεί έως και σήμερα. Η Ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «Irini», με βασικό σκοπό την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη -όπως προβλέπεται από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας- που αποσκοπούν στον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης στη Λιβύη, επιχείρησε να κάνει νηοψία.

Τα ξημερώματα από το Ελληνικό πολεμικό πλοίο απονηώθηκε ελικόπτερο Sikorsky S-70B το οποίο πέταξε πάνω από το ύποπτο φορτηγό πλοίο και ζήτησε να κάνει έλεγχο. Αντί για τον πλοίαρχο του εμπορικού όμως, απάντησαν αρνητικά στον οποιονδήποτε έλεγχο τα Τουρκικά πολεμικά συνοδείας, τονίζοντας ότι το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail