Επεισόδιο σε check point και κυνήγι Ρώσων - Αμερικάνων στη Χάσακα της Συρίας

Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός κυνηγά επιθετικά τις ρωσικές δυνάμεις αφού διήλθε από το σημείο ελέγχου της βορειοανατολικής Συρίας

Οι ρωσικές και αμερικανικές δυνάμεις συμμετείχαν σε μια άλλη αψιμαχία στη βορειοανατολική Συρία, αφού η πρώτη αρνήθηκε να σταματήσει σε αμερικανικό σημείο ελέγχου στην επαρχία της Al-Hasakah. Να θυμίσουμε ότι μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη χώρα την περασμένη χρονιά, άσχετα αν τελικά δε συνέβη, Σύριοι και Ρώσοι έχουν καταφέρει να προωθηθούν σε πολλά μέρη ανατολικά του Ευφράτη.

Ως εκ τούτου σε πολλές περιπτώσεις οχήματα της μίας πλευράς πέφτουν σε μπλόκα της άλλης.

Σύμφωνα με αναφορές, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία, αποτελούμενη από οκτώ οχήματα, αρνήθηκε να σταματήσει σε ένα αμερικανικό σημείο ελέγχου κατά μήκος ενός δρόμου μεταξύ των πόλεων Ταλ Ταμρ και Αλ-Καμίσλι.

Ο στρατός των ΗΠΑ απάντησε στέλνοντας τέσσερα οχήματα για να κυνηγήσουν τις ρωσικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να τους σταματήσουν ενώ διέρχονταν μέσω του χωριού Al-Baydar στη βορειοδυτική Al-Hasakah.

Ωστόσο, ο αμερικανικός στρατός απέτυχε να εμποδίσει τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίσουν προς την πόλη Al-Qamishli.

Αυτό το τελευταίο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες αφότου ο ρωσικός στρατός διέπραξε μια παρόμοια πράξη, με αποτέλεσμα ένα στρατιωτικό όχημα των ΗΠΑ να κολλήσει κατά μήκος ενός δρόμου στην ίδια επαρχία.

Παρά την απόσυρση των ΗΠΑ από διάφορα συνοριακά σημεία στη βόρεια Συρία, συνεχίζουν να διατηρούν παρουσία σε αρκετές περιοχές σε Al-Hasakah και Al-Raqqa.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail