Τουρκία κατά Αιγύπτου μετά το ξεμπρόστιασμα του Σούκρι για το ρόλο της Αγκυρας

Freepen.gr - Απάντηση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, σε ερώτηση για τη Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου σχετικά με τις δηλώσεις του Αιγύπτου Υπουργού Εξωτερικών κατά της Τουρκίας (διαβάστε εδώ):

«Απορρίπτουμε τις αβάσιμες κατηγορίες του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών Sameh Shoukry εναντίον της Τουρκίας στο πλαίσιο της Λιβύης στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά του DAESH / ISIS στις 4 Ιουνίου 2020. Στην πραγματικότητα, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Πρέσβης Sedat Önal έδωσε την απαραίτητη απάντηση στον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Όπως έχουμε δηλώσει στη συνάντηση, ο πραξικοπηματίας και πειρατής Haftar, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άλλο αυταρχικό καθεστώς στην περιοχή ανατρέποντας τη νόμιμη κυβέρνηση, καθώς και οι υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένης της αιγυπτιακής διοίκησης, αποτελούν το σημαντικότερο εμπόδιο στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εκείνοι που έχουν αναλάβει τη διοίκησή τους με πραξικόπημα υποστηρίζουν έναν πραξικοπηματία. Η μακρόχρονη στρατιωτική υποστήριξη της Αιγύπτου στον πραξικοπηματία Haftar συνιστά σαφή παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο λαός της Λιβύης θα θεωρεί πάντοτε υπεύθυνος όσους υποστηρίζουν τον πραξικοπηματία Χάφταρ, ο οποίος δεν βλέπει καν κακό να καταπιέζει τον λαό του και απειλεί την ενότητα και το μέλλον της χώρας του, για το χάος και την αστάθεια στη Λιβύη.

Η Τουρκία, η μόνη χώρα που εξουδετέρωσε χιλιάδες τρομοκράτες με τη διεξαγωγή μάχης ενάντια στην DAESH στη Συρία, θα διατηρήσει την υποστήριξή της στη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη κατόπιν αιτήσεώς της και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία ειρήνης, ευημερίας και σταθερότητας στη χώρα».

Φοβερός θεατρινισμός και παραλογισμός στην παραπάνω δήλωση. Η Τουρκία βλέπει νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη, αλλά όχι στη Συρία. Στη Λιβύη πήγε μετά από επίσημο αίτημα, στη Συρία απλά εισέβαλε τρεις φορές. Όσο για τους χιλιάδες τζιχανιστές της Νταές που λέει ότι σκότωσε, εδώ γελάνε και οι πέτρες.

photo: https://democraticac.de/?p=42054
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail