Μάνα λεβέντισσα και ταυτόχρονα διοικητής του γιου της στη Ροζάβα!

Freepen.gr - Η Sara Mihemed και ο γιος της εντάχθηκαν στην επανάσταση της Rojava μαζί και τώρα είναι με τις δυνάμεις ασφαλείας στην Ain Issa της ΒΑ Συρίας, αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Ολόκληρες οικογένειες συμμετέχουν στην επανάσταση του Rojava. Η Sara Mihemed εντάχθηκε στις αμυντικές δυνάμεις μαζί με το γιο της και τώρα είναι διοικητής του. Kαι οι δύο είναι μέλη της  Asayish (ένα είδος αστυνομίας - χωροφυλακής) στην Ain Issa, διασφαλίζουν την ασφάλεια της πόλης δίπλα-δίπλα.


«Προστατεύουμε την πόλη και τη χώρα μας από τις δυνάμεις κατοχής. Μητέρες, πατέρες, γιοι και κόρες συμμετέχουν μαζί στην επανάσταση μας. Δεν θέλουμε οι τζιχαντιστικές συμμορίες να εισβάλουν στη γη μας. Γι 'αυτό εγώ και ο γιος μου αναλάβαμε το έργο προστατεύοντας τη χώρα μας. Για αυτό, όλοι πρέπει να παραμείνουν μαζί και να συμμετάσχουν στις τάξεις της αντίστασης", λέει η Sara.

Είναι χαρούμενη που ο γιος της είναι επίσης παρών: «Ο γιος μου εντάχθηκε με δική του ελεύθερη βούληση. Κανονικά αυτό είναι δύσκολο για μια μητέρα, αλλά είμαι χαρούμενη και περήφανη για τον γιο μου. Είμαστε στην αντίσταση πλάτη με πλάτη και θέλουμε να παρέχουμε μια υπηρεσία στον λαό. Στην επανάσταση των γυναικών και ανδρών της Rojava, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι μετράνε εξίσου. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις. Θέλουν να μας απομακρύνουν από τη γη μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας".

Ο γιος της Sara Miheden, Ehmed Saleh συμφωνεί μαζί της: "Είμαστε και οι δύο με τους Asayish στhn Ain Issa και εργαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Η δουλειά μας είναι να ελέγξουμε την πρόσβαση στην πόλη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail