Εξοντώνουν τη Συρία με νέες σκληρές κυρώσεις για να μην κερδίσει τον πόλεμο ο Ασαντ

Freepen.gr - Την Τετάρτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν τις αυστηρότερες κυρώσεις τους εναντίον της Συρίας με στόχο την παρακράτηση εσόδων από τις αρχές της χώρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, για να τον εμποδίσουν να επιτύχει «στρατιωτική νίκη» στον πόλεμο που συνεχίζεται από το 2011.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Kelly Kraft, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφαρμόσουν τον λεγόμενο «νόμο του Καίσαρα για την προστασία των αμάχων στη Συρία», τον οποίο υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Δεκεμβρίου 2019, και στοχεύει να αποτρέψει «τους κακούς (bad parties) που συνεχίζουν να βοηθούν και να χρηματοδοτούν τις φρικαλεότητες του καθεστώτος Άσαντ εναντίον του συριακού λαού, ενώ απλώς επιτυγχάνουν πλούτο για τον εαυτό τους», σύμφωνα με το κείμενο της νομοθεσίας.

Η Kraft δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιβάλει τις νέες κυρώσεις στη Συρία «προκειμένου να αποτρέψει το καθεστώς του Άσαντ από την επίτευξη στρατιωτικής νίκης».

«Στόχος μας είναι να στερήσουμε το εισόδημα από το καθεστώς Άσαντ και να μην υποστηρίξουμε που διέπραξε εκτεταμένες θηριωδίες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εμποδίζουν μια πολιτική λύση και μειώνουν σοβαρά τις προοπτικές ειρήνης», πρόσθεσε η Kraft.

Εν ολίγοις έχουμε ένα χονδροειδές δούλεμα από μια χώρα που προφανώς δεν είδε τα μαρτύρια και τις εκτελέσεις του συριακού λαού στα χρόνια της ηρωικής του αντίστασης, που κλείνει τα μάτια στα όσα κάνει η Τουρκία σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Η Ρωσία, η Κίνα και η Συρία έχουν επικρίνει έντονα το αμερικανικό σχέδιο για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων μονομερώς, ειδικά σε μια εποχή που η αραβική χώρα διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Η ανοικοδόμηση της Συρίας βαπτίζεται ως...φρικαλεότητα. Ίσως τελικά στις ΗΠΑ δεν πρέπει να απορούν για όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό τους τις τελευταίες εβδομάδες. Θερίζουν ό,τι σπέρνουν στον κόσμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail