Ολοταχώς προς τις... Πρέσπες του Αιγαίου

Όπως ήδη γράψαμε, η κυβέρνηση με δυο απλές κινήσεις θα μπορούσε να τρίψει στα μούτρα του τσαμπουκαλή γείτονα τις επεκτατικές του ονειρώξεις.

Από: antinews.gr

Ήτοι, την ανακήρυξη ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Αντί αυτού προτιμάει να είναι εγκλωβισμένη στο παιχνίδι του Ερντογάν, επικαλούμενη το Διεθνές Δίκαιο που τάχα θα προστατεύσει την Ελλάδα αν ο κουμπάρος πατήσει το κουμπί και κάνει πράξη τις απειλές του.

Γιατί όμως η κυβέρνηση επιλέγει επί της ουσίας την υποτέλεια δια της αμυντικής στάσης που κρατάει, αντί της ουσιαστικής αποτρεπτικής πολιτικής που θα φέρει τον Ταγίπ προ τετελεσμένων δένοντάς του τα χέρια;

Η ίδια μας έχει δώσει την απάντηση μέσω του καζάν - καζάν του Ντόκου και της συμφωνίας που επιθυμεί η πρωθυπουργική αδελφή με την Τουρκία. Δηλαδή, το ξεπούλημα του Αιγαίου.

Μην αυταπατάστε, όλα οδηγούν στις... Πρέσπες του Αιγαίου.

Άλλωστε αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιο των δήθεν συμμάχων μας.

Ξεπούλημα της Μακεδονίας και κατόπιν ξεπούλημα του Αιγαίου προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Και δυστυχώς ο Μητσοτάκης με την κωλοτούμπα στο Σκοπιανό, ομολόγησε ότι είναι διατεθειμένος να πραγματώσει τις επιθυμίες τους μέχρι κεραίας.

Βέβαια οι ευκολόπιστοι έχουν καταπιεί αμάσητη την προπαγάνδα εκ Έβρου ορμώμενης, βαυκαλιζόμενοι ότι η Ελλάς αντιστέκεται.

.... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Για να αρχίσουν να πονηρεύονται λιγάκι;

Εκτός κι αν νομίζουν ότι ο Ερντογάν είναι τόσο κουτός που δεν γνώριζε εκ των προτέρων πως θα υποστεί στραπάτσο στον Έβρο.

Εκτός κι αν νομίζουν ότι οι νέοι τσαμπουκάδες για γιουρούσι στην Κρήτη δεν γίνονται για συγκεκριμένο σκοπό ανάλογου με του Έβρου.

Ποιος είναι αυτός; To… πατριωτικό φούσκωμα του Μητσοτάκη, ώστε κατόπιν να είναι πιο εύπεπτο για τους Έλληνες το κυρίως πιάτο της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με επιδόρπιο τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τα κοιτάσματα.

Ξυπνήστε αδέρφια, όλα είναι συμφωνημένα, απλώς κλιμακώνουν το παιχνίδι για ευνόητους λόγους και την κατάλληλη στιγμή θα μας σερβίρουν την προδοσία πάνω από τις... Πρέσπες του Αιγαίου.

Κάτι που διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού τόσο από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων όσο και των Αμερικανών.

Οι οποίες χαϊδεύουν κανονικότατα τα αυτιά του σουλτάνου, προτάσσοντας την ίδια στιγμή την συνεργασία των εμπλεκόμενων πλευρών της ευρύτερης περιοχής.

Τώρα αν όντως πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι μέσω των οικονομικών ανταλλαγμάτων από την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα καταφέρουν να καταστείλουν την οργή των Ελλήνων, ας το δοκιμάσουν για να δουν τις συνέπειες.

Πάντως η ιστορία έδειξε ότι ο εθνομηδενισμός που συνοδεύτηκε με το τυράκι της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια δεν ευνόησε και τόσο τον Τσίπρα.

Κι αν κάηκε η Ελλάδα επειδή ξεπουλήθηκε όνομα, ας φανταστούν τι θα συμβεί αν ξεπουληθεί έδαφος...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail