Ο Λιβυκός Στρατός κατέρριψε δύο τουρκικά αεροσκάφη - Σκληρές μάχες στη Σίρτη

Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στο λιμάνι της Σίρτης.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Facebook του Εθνικού Στρατού του Λιβύου, οι δυνάμεις τους κατέρριψαν δύο τουρκικά αεροσκάφη που βοηθούσαν τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στην περιοχή Al-Washaka, δυτικά της Σίρτης.

Από την πλευρά της, το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του Εθνικού Στρατού επεσήμανε ότι «ο στρατός απέτρεψε την προσπάθεια των τουρκικής υποστήριξης δυνάμεων της GNA και μισθοφόρων να εισβάλουν στην πόλη της Σίρτης, νωρίτερα την ίδια μέρα».

Αναφέρεται ακόμη ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις κυνήγησαν τις δυνάμεις του Al-Wefaq (GNA) αφού απώθησαν την επίθεσή τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και ζωές».

Επίσης τονίζεται πως: «Οι μάχες έχουν προχωρήσει πέρα ​​από τα διοικητικά σύνορα της πόλης, ενώ οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας καλύπτουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης του Εθνικού Στρατού, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αντεπίθεση το Σάββατο, ενάντια στις δυνάμεις του Al-Wefaq στην περιοχή Al-Hisha, ανατολικά της Misrata".

Αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου οι δυνάμεις της GNA ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας επιχείρησης που ονομάζεται Επιχείρηση «Path of Victory», με στόχο τον έλεγχο των περιοχών Al-Washaka, Buwairat, Al-Hassoun, Jarf, Abu Hadi, Sirte και Al-Jufra.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail