Άλλος από Μυτιλήνη για Πειραιά;

LesvosPost.com
Φωτογραφία από τη χθεσινή αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής Λέσβος-Πειραιάς 176 προσφύγων-μεταναστών, αιτούντων άσυλο και «ευάλωτων κατηγοριών» μεταναστών. Εκατοντάδες άλλοι μετανάστες συνωστίζονταν επίσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ελπίζοντας να βρουν τρόπο διαφυγής από το νησί χωρίς τη σχετική άδεια.


Συνολικά από την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα, έχουν αναχωρήσει από δομές της Λέσβου 769 άτομα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά. Κανένας δημόσιος οργανισμός δε γνωρίζει, ούτε δείχνει ν΄ ενδιαφέρεται για το τι ακριβώς θ΄ απογίνουν τόσοι άνθρωποι φτάνοντας στη «χοάνη» της Αθήνας χωρίς να διαθέτουν πλέον κανένα μηνιαίο επίδομα, στέγαση ή τροφή. 

Άλλωστε, στην πρωτεύουσα υπάρχουν οι διαβόητες συνεργαζόμενες με το κράτος «φιλανθρωπικές» ΜΚΟ αλλά και οι πανταχού παρόντες λομπίστες που αναλαμβάνουν δουλειά στο πλαίσιο της «μεταναστευτικής βιομηχανίας».

Όσο για τον κορωνοϊό και τα σχετικά μέτρα, αυτό είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο» και προφανώς αναφέρονται σε κάποιους άλλους.

ΥΓ. Από την περασμένη Παρασκευή επιτρέπεται η αναχώρηση από τη Μυτιλήνη των μεταναστών που διαθέτουν έγγραφα άρσης γεωγραφικού περιορισμού στη μετακίνησή τους, καθώς και όσων έχουν δεύτερη απορριπτική απόφαση στο αίτημα ασύλου και πρέπει να αναχωρήσουν σύντομα από τη χώρα αναζητώντας (μόνοι τους;) τρόπο εξόδου από την Ελλάδα. Όσο για το τελευταίο, μάλλον πρόκειται για «αστείο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail