Η Μόσχα είναι έτοιμη για άλλες πορτοκαλιές αν η ΕΕ αρνηθεί τη ρωσική ενέργεια - Μόσχα

Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη για όλες τις πιθανές επιλογές σχετικά με τις προμήθειες των ενεργειακών της πόρων, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης της Ευρώπης να τους αγοράσει, οπότε αυτοί θα κατευθυνθούν προς άλλες αγορές, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.

«Δε μας ενδιαφέρει ένα τέτοιο σενάριο, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανές επιλογές εάν [η ΕΕ] συνεχίσει να κάνει ένα τέτοιο απερίσκεπτο βήμα», είπε.

"Ο όγκος των ενεργειακών πόρων στην παγκόσμια αγορά είναι περιορισμένος. Μετά την πανδημία οι οικονομίες αναπτύσσονται γρήγορα τώρα. Βλέπουμε πόσο γρήγορα αναπτύσσονται οι ασιατικές χώρες, η Κίνα, η Ινδία και η ζήτηση ενέργειας προφανώς θα αυξηθεί. Εάν [η Ευρωπαϊκή Ένωση] λάβει μια τέτοια απόφαση σημαίνειπως απλώς αναπτύσσουμε διάφορες επιλογές για την αντικατάσταση των αγορών», είπε η Ματβιγιένκο.

Στην πραγματικότητα, η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμη μέτρα απάντησης, σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι απλώς ένα αποτέλεσμα μπούμερανγκ των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ, η απαίτηση της χώρας να πληρώνει για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι ένα αναγκαστικό μέτρο, είπε η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail