Η παγίδα των εκλογών...

Με ενδιαφέρον διάβασα τα επιχειρήματα που παρέθεσε ο Αδέξιος Δεξιός για να υποστηρίξει ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.


Δυστυχώς όμως θα διαφωνήσω, επισημαίνοντας ότι ο Μητσοτάκης τελικά, αφού προηγηθεί ανασχηματισμός σύντομα, θα πατήσει το κουμπί των εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Μην αυταπατάστε, πρέπει να είναι πολιτικά κουτός να μην εκμεταλλευτεί την συγκυρία για να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσει απόλυτα ισχυροποιημένος τις δυσχέρειες που έρχονται σε όλα τα μέτωπα.

Όπως είπα, θεωρώ ότι έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, απλώς θολώνει τα νερά για να παραπλανά την αντιπολίτευση.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αποκαλύφθηκαν από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο εν μέσω καραντίνας. Που σημαίνει, ότι διοχετεύτηκαν από το Μαξίμου για να καλλιεργηθεί το απαραίτητο κλίμα στον δρόμο για τις κάλπες.

Προφανώς ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι αναγκασμένοι να διαψεύδουν τα σενάρια εκλογολογίας. Πως αλλιώς θα επιτύχει το εγχείρημα;

Εξάλλου, ως γνωστόν, οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται αλλά γίνονται.

Όπως επίσης, στην πολιτική πάντα ισχύει το αντίθετο από αυτό που φαίνεται.

Επιπλέον, υπενθυμίζω ότι το σχέδιο του πρωθυπουργού για εξουδετέρωση της απλής αναλογικής (1+4 ή 2+4 χρόνια στην εξουσία), είχε φανερωθεί αρκετά πριν την έλευση του κορονοϊού.

Συνεπώς, αν δεν προβεί τώρα στην υλοποίησή του που φαινομενικά είναι πανίσχυρος, πότε θα το κάνει;

Όταν θα φέρει το πέμπτο μνημόνιο προς ψήφιση στη Βουλή;

Όταν θα εξεγερθούν οι Έλληνες λόγω της νέας ανέχειας και της έκρηξης της εγκληματικότητας εξαιτίας του λαθρομπολιάσματος;

Ή όταν μετά από ένα πραγματικό -όχι σαν αυτό του Έβρου που του έκανε πλάκα ο Ερντογάν- θερμό επεισόδιο, οδηγηθεί στις Πρέσπες του Αιγαίου με αποτέλεσμα να πάρει εκ νέου φωτιά η Ελλάδα;

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως για να εφαρμόσει ο Μητσοτάκης την εθνομηδενιστική ατζέντα που μας έκρυβε επιμελώς προεκλογικά, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερος.

Κι αυτό γίνεται μόνο με την εξολόθρευση της αντιπολίτευσης μέσω πρόωρων εκλογών.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι μετά τις μετεκλογικές κωλοτούμπες σε όλα τα μείζονα ζητήματα, δύναται η «επιτυχής» διαχείριση δυο κρίσεων να τον καταστήσει εκ νέου αυτοδύναμο.

Εντούτοις, δεν διαθέτει περιθώρια ελιγμών, καθώς σε περίπτωση που δεν κάνει τώρα εκλογές το πολύ μέχρι το τέλος τους έτους ή στις αρχές του νέου, θα φλερτάρει με την πτώση και την απειλή μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας υπό χειρότερους όρους.

Η συνέχεια στις κάλπες...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail