Οργή στη Μόσχα για τις κυρώσεις της ΕΕ στη Συρία: Για υποκριτές μιλά η Δαμασκός

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την Πέμπτη την ανανέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των καταναγκαστικών παράνομων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία, αναφέρει το συριακό πρακτορείο SANA.

«Η Ρωσία είναι απογοητευμένη επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και οι ΗΠΑ, ανανέωσε σκόπιμα τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Συρία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα σημείωσε πολλές φορές ότι αυτά τα μέτρα δεν επηρεάζουν μόνο τη συριακή οικονομία, αλλά εμποδίζουν επίσης το συριακό λαό να έχει πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και ανθρωπιστικά είδη.

Μια επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών δήλωσε στις 28 Μαΐου ότι η Συρία έχει επιβεβαιώσει ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανανεώσει τα καταναγκαστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα αποκαλύπτει την ψευδή στάση και δήλωση των αξιωματούχων της και αποκαλύπτει την υποκρισία που έχει γίνει βασικό χαρακτηριστικό για τις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail