Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για στρατιωτική συμφωνία-μαμούθ με ευρωπαϊκή χώρα

Freepen.gr - Η ιταλική εφημερίδα «La Republica» ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να εγκρίνει τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμφωνία με την Αίγυπτο, που περιλαμβάνει φρεγάτες και εκτοξευτές πυραύλων, εκτός από τα μαχητικά Eurofighter Typhoon.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η τεράστια συμφωνία περιλαμβάνει δύο φρεγάτες τύπου FREMM, που ήταν να παραδοθούν στο ιταλικό ναυτικό, καθώς επίσης τη ναυπήγηση ακόμη τεσσάρων για την Αίγυπτο, η οποία συνολικά θα φτάσει να διαθέτει μελλοντικά επτά φρεγάτες FREMM.

Η εφημερίδα επισήμανε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 20 εκτοξευτές πυραύλων, 24 μαχητές Eurofighter Typhoon, multi-taskers, 24 ελαφρού τύπου μαχητικά M-346, προηγμένη εκπαίδευση, δορυφόρο αναγνώρισης και απεικόνισης ραντάρ.

Η εφημερίδα, παραθέτοντας δηλώσεις πηγής κοντά στον Ιταλό πρωθυπουργό, ανέφερε ότι παρά τις πολλές δυσκολίες και εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή στην Αίγυπτο, αυτή η συμφωνία θεωρείται ντιλ του αιώνα, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μόνο εμπορική και βιομηχανική αξία για την Ιταλία, αλλά εμπίπτει επίσης στην επιθυμία της Ρώμης να διατηρήσει σταθερές σχέσεις με το Κάιρο, καθώς και τον πολιτικό διάλογο σχετικά με τα πολλά ανοιχτά θέματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος των ιταλικών ναυπηγείων Fincantieri, Giuseppe Bono, αναγνώρισε την ύπαρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ιταλίας για δύο πολεμικά πλοία «FRΕΜΜ» αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον με αυτή τη συμφωνία, η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου θα διαθέτει μελλοντικά ένα από τα πιο ποικίλα και καλά οπλισμένα οπλοστάσια αεροσκαφών στον κόσμο.

Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να παραλάβει νέα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 μέσα στον επόμενο χρόνο, και με αυτή τη νέα συμφωνία με την Ιταλία, θα έχει επίσης αεροσκάφη Eurofighter, τα οποία θα προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα στόλο που περιλαμβάνει γαλλικά Rafale και αμερικανικά F-16.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail