Η Τουρκία θέλει διαπραγματεύσεις με τον Ακίλα Σαλέχ: "Δε θα έχει καμία θέση αύριο ο Χαφτάρ"

From left, Khalifa Haftar, Aguila Saleh Issa and GNA Prime Minister Fayez al-Sarraj in 2018 (ΑFΡ)
Freepen.gr - Ο Τούρκος ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στη Λιβύη, ο Emrullah Isler, δήλωσε στο Middle East Eye ότι η Τουρκία βλέπει τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Λιβύης, με έδρα το Τομπρούκ, Aquila Saleh Issa ως βιώσιμο διαπραγματευτικό εταίρο και θέλει να εκπροσωπεί την ανατολική περιοχή αντί για τον Khalifa Haftar.

«Ο Χαφτάρ είναι ένας αποτυχημένος δικτάτορας και δεν τον έχουμε αναγνωρίσει ποτέ ως νόμιμο παίκτη. Πρόκειται επίσης να χάσει τη ρωσική υποστήριξη. Δεν θα πάρει θέση στο μέλλον της Λιβύης», δήλωσε ο Emrullah Isler σε μια συνέντευξη στο Middle East Eye. Άραγε ο Isler γνωρίζει κάτι παραπάνω για τη ρωσική στάση ή απλά δημιουργεί κλίμα μέσω εκτιμήσεων;

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξαχθούν από τους πολιτικούς, λέγοντας ότι ο Aquila Saleh Issa, ως πολιτικός, πρέπει συγκεκριμένα να συμβάλει σε αυτήν τη διαδικασία.

Ο Isler είπε επίσης ότι το κοινοβούλιο του Τομπρούκ είναι ένα νόμιμο υποκατάστημα του Λιβυκού κράτους στο πλαίσιο της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ πολιτικής συμφωνίας που υπεγράφη το 2015 και σημείωσε ότι ο Saleh, τον οποίο είχε συναντήσει προηγουμένως το 2017, είχε εκλεγεί ως ομιλητής του.

«Ανοίξαμε τις πόρτες μας σε όλους. Έχω επισκεφτεί προσωπικά την ανατολική Λιβύη τρεις φορές τα τελευταία χρόνια και πάντα δούλευα για μια πολιτική λύση», δήλωσε ο Isler στο Middle East Eye, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ο Aquila Saleh θα έπρεπε να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο με θετικό τρόπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail