Πολύ κοντά σε τουρκικά χέρια η ηλεκτροδότηση της Λιβύης

Freepen.gr - Η τουρκική διαχειρίστρια πλοίων Karadeniz Holding προετοιμάζει μια προσφορά για την παροχή έως και 1.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στη Λιβύη που επλήγη από συγκρούσεις και θα την υποβάλει σύντομα, δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Λιβύη, όπου η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη, έχει πληγεί από προβλήματα τροφοδοσίας λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πριν από δύο εβδομάδες ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της Λιβύης αφού τα ανώτερικά κυβερνητικά του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκαν την Τρίπολη για να συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, των κατασκευών και των τραπεζών.

Η Karadeniz που παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα μέσω της Karpowership σε περισσότερες από 10 χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Καραϊβική - θα ήταν μια εταιρεία ικανή να καλύψει το ενεργειακό έλλειμμα στη Λιβύη καθώς κατέχει επαρκή αριθμό πλωτών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail