κ. Μπακογιάννη έχετε κάνει ποτέ μπάνιο μέσα σε λεωφορείο ή τρόλεϊ;

Ο Μεγάλος Περίπατος του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, εγγονού του Κώστα Μητσοτάκη [π. πρωθυπουργού], υιού της Ντόρας Μπακογιάννη [βουλευτίνας, π. υπουργού, π. Δημάρχου Αθηναίων κι αυτή, αδερφής του πρωθυπουργού] κι ανηψιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι γεγονός. Μια ακόμη άτυχη στιγμή.

Του Στρατή Μαζίδη

Είχε προηγηθεί η περιφορά της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, όπου τυχαία δέχθηκαν ένα τηλέφωνο και πέρασαν από το Μαξίμου, ο συνωστισμός στο συντριβάνι της Ομόνοιας, το οποίο χαίρονται οι φιλοξενούμενοι αυτού του τόπου και τώρα ήρθε η ώρα του Περιπάτου.

Προφανώς έχουμε λύσει όλοι τα προβλήματά μας όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων διαθέτοντας άφθονο χρόνο για περιπάτους στο κέντρο της πρωτεύουσας. Λες και έλειπαν τα πεζοδρόμιο στην Πανεπιστημίου.

Είναι φυσικό όμως να συμβαίνει αυτό. Ο 42 ετών Δήμαρχος Αθηναίων με προϋπηρεσία Περιφερειάρχη και Δημάρχου, δε σηκώθηκε ποτέ για να πάει για το μεροκάματο στριμωγμένος σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα. Δεν ένιωσε ποτέ να ασφυκτιά ανάμεσα σε δεκάδες άλλους. Να εισπνέει την εκπνοή του διπλανού του. Να μυρίζει το χαρμάνι των χνώτων. Να ιδρώνει και να στάζει μολονότι ακίνητος. Γιατί οι περιορισμοί, ακόμη κι αν σήμερα τηρούνται, κάποια στιγμή θα αρθούν.

Ο Μεγάλος Περίπατος πρέπει απλά να πάει περίπατο. Ο κόσμος που βγαίνει στο δρόμο για να βγάζει το ψωμί του, βράζει και βασανίζεται. Οι έμποροι ομοίως. Ποιος να πλησιάσει στο κέντρο; Το ψωμί των ανθρώπων είναι ιερό και δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται σε προσωπικά οράματα που ταιριάζουν σε άλλες πόλεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά από την Αθήνα, πχ με άνετους δρόμους και πυκνό δίκτυο μετρό.

Στον τόπο αυτό που ζούμε δε μας λείπουν οι περίπατοι κι οι άπλες. Έχουμε έλλειψη σε ανθρώπους που να έχουν δουλέψει, είτε ως διευθυντές είτε ως καθαριστές, που να έχουν συντηρήσει σπίτι με τον κόπο τους και όχι το όνομά τους, για να αποκολληθούμε από το τέλμα. Και σε αυτό υπεύθυνοι είμαστε εμείς και οι επιλογές μας. Καλού κακού πάντως, ο Δήμαρχος, όταν πια όλα θα έχουν επανέλθει στη λεγόμενη κανονικότητα, αφού απολαύσει το Μεγάλο του Περίπατο, ας μπει μετά και σε ένα λεωφορείο να κάνει ένα ντους μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο. Θα ακούσει πολλά τραγούδια ως είθισται στο ντους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail