Χέρι στα πετρέλαια της Λιβύης θέλει να βάλει η Τουρκία

Freepen.gr - Την Κυριακή, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντόνμεζ (ντονμές, δηλαδή εξισλαμισμένος εβραίος ή ψευδοεξισλαμισμένος κατά πολλούς αφού οι ντονμέδες διατηρούσαν αρκετά ήθη και έθιμα) επιβεβαίωσε τα σχέδια συνεργασίας με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) προκειμένου να συνεχιστεί η εξερεύνηση και οι συνεργασίες στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Αυτό συμβαίνει εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου για την κρίση της Λιβύης.

Ο Ντόνμεζ είπε στο CNN ότι οι φυσικοί πόροι της Λιβύης πρέπει πρώτα να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του λαού της. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου στη Λιβύη ενισχύοντας τη συνεργασία με την NOC κατά την επόμενη περίοδο.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις στη χώρα βάσει της αρχής «win-win» και είπε ότι η Λιβύη έδειξε θετική στάση επί του θέματος.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.