Τουρκία σε ΗΠΑ για την Αγιά Σοφιά: Είναι ιδιοκτησία μας, να κοιτάτε τις δικές σας υποθέσεις!


niekverlaan / pixabay
Freepen.gr - «Το κεφάλαιο για την Τουρκία της "Έκθεσης του 2019 για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία" που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 10 Ιουνίου 2020 συντάχθηκε για άλλη μια φορά σε μια γλώσσα που απέχει πολύ από την αντικειμενικότητα και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες που βασίζονται σε διφορούμενες πηγές» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού του Υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy.

«Η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει, μέσω συγκεκριμένων μέτρων, τον στόχο της να προστατεύει και να προωθεί την ελευθερία θρησκείας και λατρείας για όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση. Διαφορετικές θρησκείες και θρησκείες συνυπάρχουν στην Τουρκία με ειρήνη και αρμονία» συμπληρώνει ο Aksoy.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Τουρκία έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να ενισχύσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των μη μουσουλμάνων πολιτών της, και να προωθήσει ένα περιβάλλον ανοχής και αμοιβαίας κατανόησης, σημειώνεται μεταξύ άλλων στη δήλωση

«Η Αγία Σοφία και η Χώρα είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Τουρκίας και κάθε δικαίωμα διάθεσης αποτελεί αντικείμενο αποκλειστικά των εσωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας. Τυχόν αποφάσεις που λαμβάνονται ή πρόκειται να ληφθούν για αυτά τα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να ανήκουν σε άλλα κράτη» τονίζει ο Aksoy και συμπληρώνει:

Η Τουρκία γνωρίζει καλά την εξαιρετική αξία όλων των πολιτιστικών και θρησκευτικών ιδιοτήτων στα εδάφη της και τις προστατεύει δεόντως.

Η βούληση της Τουρκίας να προστατεύσει και να προωθήσει τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα συγκεκριμένα μέτρα που κάνει για το σκοπό αυτό είναι προφανή. Είναι τραγικό για τις ΗΠΑ να προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τις εγχώριες αναταραχές τους σε μια περίοδο που η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία βρίσκονται σε ταχεία άνοδο στις ΗΠΑ.

Απορρίπτουμε όλες τις ασυνέπειες στην έκθεση, καθώς και τις εκ προθέσεως δηλώσεις χωρίς καμία βάση και καλούμε τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στις εσωτερικές τους υποθέσεις σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail