Η Ρωσία στέλνει φουλ φορτία στη Συρία που ετοιμάζεται για την επόμενη φάση στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο φωτογραφήθηκε να διέρχεται από το Στενό του Βοσπόρου προς τα ύδατα της Μεσογείου αυτήν την εβδομάδα, καθώς συνεχίζουν να στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ναυτικό παρατηρητή του Βοσπόρου, Yoruk Isik, το ρωσικό πλοίο roro SPARTA, το οποίο ανήκει στο Oboronlogistika του Υπουργείου Άμυνας, διήλθε το στενό του Βοσπόρου με προορισμό το λιμάνι της Ταρσού στη Συρία.

Ο Isik είπε ότι το φορτίο του πλοίου αποτελείται από στρατιωτικές και τεχνικές προμήθειες, οι οποίες αναμφίβολα θα παραδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας, που επί του παρόντος βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας για μια νέα επίθεση στην επαρχία του Ιντλίμπ. Το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνονται διαρκώς ενισχύσεις στο νότιο μέτωπο και λογικά ο Στρατός θα κινηθεί προς τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Μ-4 στο τμήμα που διέρχεται την επαρχία.

Από την ισχυρή επίθεση του τουρκικού στρατού στις θέσεις του Συριακού Στρατού στις αρχές Μαρτίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αύξησαν τις αποστολές τους στην Αραβική Δημοκρατία για να αναπληρώσουν τον εξοπλισμό που χάθηκε.

Μεταξύ των ρωσικών αποστολών πιο πρόσφατα ήταν άρματα μάχης και τεθωρακισμένοι μεταφορείς προσωπικού (APC), που έπρεπε να αντικατασταθούν επειδή το οπλοστάσιο του SAA στη βορειοδυτική Συρία είτε καταστράφηκε είτε υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail