Θαλάσσια ρύπανση στη Μύρινα από διαρροή σε φρεάτιο της ΔΕΗ

Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μύρινας, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΥΛΩΝΑ” Μύρινας Λήμνου. Συγκεκριμένα, στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση ποσότητας 40 λίτρων αποτελούμενη από ιριδίζουσες κηλίδες πετρελαίου συνολικής επιφάνειας 60τ.μ.

Στο σημείο ποντίστηκε πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Αρχικά θεωρήθηκε υπεύθυνο το δεξαμενόπλοιο ''ΦΡΕΣ' κατά τη διαδικασία πετρέλευσης.
Απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΡΕΣ” μέχρι την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τράπεζας για κάλυψη πιθανολογούμενου προστίμου (ήτοι 32.800 €), καθώς και εγγυητικής επιστολής τράπεζας ποσού ίσου με το πιθανολογούμενο ύψος καταλογισμού δαπανών του ασφαλιστικού οργανισμού στον οποίο είναι ασφαλισμένο το πλοίο (ήτοι 7.000 €), ενώ, πρόκειται να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

Ωστόσο σήμερα υπήρξε πλήρης ανατροπή της υπόθεσης καθώς κατατέθηκε στη Λιμενική Αρχή Μύρινας, η πλήρης ανάληψη ευθύνης για το παραπάνω περιστατικό από το νόμιμο εκπρόσωπο της εγκατάστασης της ΔΕΗ/ΑΣΠ Λήμνου. Η ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε από διαρροή σε στεγανό φρεάτιο ελέγχου του αγωγού παραλαβής καυσίμου. Μετά από ενδελεχή έλεγχο της εγκατάστασης από προσωπικό ΔΕΗ, διαπιστώθηκε το σημείο διαφυγής. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΔΕΗ/ΑΣΠ Λήμνου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Παράλληλα, η απαγόρευση απόπλου που είχε επιβληθεί από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας στο Δ/Ξ ''ΦΡΕΣ'' Ν.Π.11969 για πιθανή εμπλοκή του πλοίου στη ρύπανση αίρεται και ακυρούται η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικών επιστολών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail