Οι Τούρκοι βομβάρδισαν Γιεζίντι αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτούς

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν Γιεζίντι στο όρος Σιντζάρ. Η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί ή στηρίζει την Τουρκία. Μια μειονότητα που έπεσε θύμα γενοκτονίας το καλοκαίρι του 2014 από μη δυτικούς και από μη χριστιανούς (ήταν το ISIS) δεν πουλάει.

Ανθρωπισμός είναι να βοηθάς τους λαούς να μη χάνουν την πατρίδα τους ή να επανακτήσουν την ελευθερία τους και να την ξαναχτίσουν. Σίγουρα πάντως όχι να τους μετατρέπεις σε φτηνά εργατικά χέρια σε τρίτες χώρες.

Η Ελλάδα υπέγραψε τη μη επιστροφή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον τόπο τους κι αυτό την καθιστούσε υπεύθυνη για την τύχη τους επειδή υπήρχε ένα σπίτι, οι επιζήσαντες της γενοκτονίας και οι ανταλλάξιμοι είχαν κάπου να πάνε. Ανθρωπισμός είναι κάθε λαός να έχει ένα σπίτι και να ορίζει ο ίδιος την τύχη του.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail