Χουριέτ: Ο Ερντογάν ψάχνει φόρμουλα να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία!

Freepen.gr - Σε έκτακτη είδηση η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet δημοσιεύει πληροφορίες ότι Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έδωσε οδηγίες για αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, Ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε πως «Η Αγία Σοφία μπορεί να συνεχίσει να δέχεται επισκέψεις τουριστών ως τζαμί. Όπως στο Sultanahmet. Το έθνος μας πρέπει να αποφασίσει για αυτό".

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος του AKΡ, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ερντογάν, η Αγία Σοφία, η οποία ασχολήθηκε με το άνοιγμα των χώρων λατρείας. 

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Αγία Σοφία, η οποία ανήκει στο Ίδρυμα Fatih Sultan Mehmet και πως είναι το σύμβολο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μετατράπηκε σε μουσείο με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών του 1934. Ο Ερντογάν έδωσε εντολή στο προσωπικό του: "Κάντε μια μελέτη για την Αγία Σοφία, να την αξιολογήσουμε και να μιλήσουμε".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail