Μακρόν: Η Τουρκία φέρει εγκληματική ευθύνη στη Λιβύη

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανου;eλ Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία ότι φέρει «εγκληματική ευθύνη» για την αυξανόμενη παρέμβασή της στη σύγκρουση στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι αυτό απειλεί την ασφάλεια χωρών όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία, καθώς και την περιφερειακή σταθερότητα της Αφρικής και της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία και έχει φέρει εξτρεμιστές μαχητές από τη Συρία.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας στη Λιβύη είναι «απαράδεκτη για εμάς», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι ήρθε η στιγμή για την Άγκυρα να «ξεκαθαρίσει επειγόντως» τη στάση της.

Ο Μάκρον κατηγόρησε πρόσφατα την κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι» στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Ωστόσο το ερώτημα είναι τι περιμένει ο Γάλλος πρόεδρος να ξεκαθαρίσει η Τουρκία; Δεν είναι ήδη ξεκάθαρα τα πράγματα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail