Έκθεση-εφιάλτης για την τουρκική οικονομία

Αναφορά που ετοιμάστηκε από δύο καθηγητές των πανεπιστημίων ODTU και Μπιλκεντ, καταγράφει πώς θα υπάρξει μείωση εισοδήματος 46% ανά νοικοκυριό και ότι η ανεργία στην Τουρκία θα φτάσει στο 33%. Σύμφωνα με την έκθεση, η λύση σε αυτή τη μεγάλη κατάρρευση, μπορεί να είναι η παροχή άμεσης εισοδηματικής στήριξης σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Η αναφορά που ετοιμάστηκε από τους καθηγητές Δρ. Εμπρου Βοϊβοντα του ODTU και Εριντς Γελνταν του Μπιλκεντ, αναφέρει πως η επιδημία θα προκαλέσει απώλεια 26,7% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και 22,8% στη συνολική απασχόληση.

Σύμφωνα με το κείμενο της Οζλεμ Ερμις Μπειχαν στην εφ. Σοζτζο;y, το ποσοστό της ανεργίας θα φτάσει από το 14% στο 33%. Η μελέτη υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των ανέργων από 4,7 εκατομμύρια θα φτάσει στα 11,7 εκατομμύρια. Eκτιμάται ότι στο τέλος όλων αυτών των εξελίξεων το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών θα μειωθεί κατά 46% σε σχέση με το 2019. σύμφωνα με την έκθεση το όφελος μιας άμεσης εισοδηματικής στήριξης που θα διανεμηθεί στο κοινό θα ήταν μεγαλύτερο από το κόστος του έτσι ώστε αυτή η μεγάλη κατάρρευση να μην εμβαθύνει περισσότερο τις εισοδηματικές ανισότητες.
……

https://tr.sputniknews.com/turkiye/202006041042183880-koronavirus-ekonomi-raporu-issizlik-yuzde-33e-yukselecek/

Από: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail