Ο Μπακογιάννης πήγε να τα μπαλώσει για το χάος που προκάλεσε στο Κέντρο και του την έπεσαν στο διαδίκτυο

Να δικαιολογήσει το χάος επιχείρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων όσον αφορά το Μεγάλο Περίπατο στο κέντρο της Αθήνας που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλα μποτιλιαρίσματα και ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας με ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα ανήρτησε:

Ο Μεγάλος Περίπατος ξεκίνησε για να αποδώσει ελεύθερο χώρο. Για να αλλάξει την καθημερινότητα και να μας δώσει καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη. Εφαρμόζεται πιλοτικά για να παρακολουθούμε την εξέλιξη μίας τεράστιας αστικής παρέμβασης, βασισμένης στη μελέτη των συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ. Κάθε μέρα, η επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, καταγράφει και αξιολογεί όλα τα δεδομένα. Ζητούμε την ανοχή των διερχόμενων οδηγών και δίνουμε μερικές εναλλακτικές διαδρομές, όπως τις προτείνουν οι συγκοινωνιολόγοι.

Ωστόσο η ανάρτησή του συγκέντρωσε αρκετά αυστηρά σχόλια πολιτών:

- Να τις πάρετε εσείς τις εναλλακτικές διαδρομές. Α, ξέχασα μένετε Διονυσίου Αεροπαγιτου στην καρδια του κέντρου όπου και είναι ο Δημος. Κατά τα λοιπά μας δουλεύετε ψιλό γαζί όσους δεν μένουν στο κέντρο αλλά εργάζονται εκεί. Μάλλον σε λάθος πόλη είστε. Ελπίζω να μην μετανοιωσω την ψήφο μου. Είμαι στο όριο.

- Κωστή, με πολλή αγάπη στο λέω, πάρτε το πίσω, όσο είναι καιρός. Ήταν μεγάλη βλακεία όποιου το σκέφτηκε και απορώ πως ευφυείς άνθρωποι, όπως εσύ, δεν το είδαν. Θα ταλαιπωρήσει αναίτια χιλιάδες κόσμο, θα αυξήσει τα καυσαέρια. Άσε που είναι και πολιτική ταφόπλακα.

- Φοβερή ιδέα! 🤬 Δεν σας περνάει από το μυαλό ότι παίρνουμε το αυτοκίνητο για να πάμε στις δουλειές μας ε; Λάθος ταιμινγκ εν μέσω πανδημίας και προφανώς κακή σχεδίαση.

- Εγώ πάντως τους είδα λίγο στριμωγμένους τους περιπατητές και τους ποδηλάτες. Μήπως να τους δίναμε άλλη μια λωρίδα;

- Aν θες να τα κάνεις πιλοτικά όπως λες ή κάνεις τέτοιου είδους παρεμβάσεις τον Αύγουστο ή κάνεις τον μεγάλο περίπατο μόνο τα Σουκού και τις καθημερινές ξαναδινεις στη κυκλοφορία τους δρόμους .
Μόλις επιστρέψαμε από καραντίνα , τα νεύρα είναι τσαταλια , οι υγειονομικοί υπεύθυνοι έχουν ενημερώσει να αποφεύγονται τα ΜΜΜ ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει δαχτυλιος..
Πέσμας ότι τρολαρεις

- Πως μπορείτε να κάνετε πειράματα με τόσους ανθρώπους τη στιγμή που έχει εξελιχθεί τόσο η επιστήμη των Μελετών Συγκοινωνιακών Έργων;

- Οκ για την μεγάλη βόλτα,αλλά και μισή κουβέντα για αυτό που συμβαινει στην πλατεία Βικτωρίας την χρειαζόμαστε.Εστω μισή κουβέντα.

- Προσοχή όμως γιατί η καθημερινότητα μας δεν έχει αντοχές πια , οταν χειροτερεύει δεν αναγνωρίζει τεχνοκρατικές πολιτικές και σχέδια , τιμωρεί απλά

- Μας έβαλες σε τεραστια δοκιμασία δήμαρχε. Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι πολύ όμορφο αν και υπερβολικό (πεζοδρόμια σε μέγεθος που πουθενά άλλου δεν βρίσκεις, για παράδειγμα), αλλά η καθημερινότητα των Αθηναίων είναι εφιάλτης από σήμερα.... και δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα αυτό....

- Δεν έχουμε καμμιά ανοχή .Ζούμε στην Αθήνα και δουλεύουμε και πάμε στις δουλειές μας με ΜΜΜ .Έξω απο κάθε εταιρεία δεν υπάρχει στάση.Αντιλαμβάνομαι να γίνει ο Μεγάλος Περίπατος Σαββατοκύριακο, όχι καθημερινές μέρες!

- Φανταστική μελέτη οι «συγκοινωνιολόγοι» θερμά συγχαρητήρια.... προφανώς δεν έχουν οδηγήσει ποτε

- Οι συγκοινωνιολόγοι σας μάλλον είναι πρώην ποδηλάτες και έχουν δει αυτοκίνητο μόνο σε φωτογραφία.Παντως σαν πρώτο βήμα για την θέση του θείου είναι πολύ επικοινωνιακό.

- Αξιότιμε αλλά και αγαπητέ δήμαρχε
Η ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο το περπάτημα και το ποδήλατο η ποιότητα ζωής είναι το να πηγαίνει ένας άνθρωπος στη δουλειά του πιο γρήγορα και με ασφάλεια η ποιότητα ζωής είναι μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα οι επαγγελματίες οδηγοί τουριστικά λεωφορεία οι άνθρωποι που πηγαίνουν στη δουλειά τους με τα αυτοκίνητα αλλά και οι πεζοί και οι ποδηλάτες μητέρες με τα καροτσάκια τους


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail