Η ετοιμότητα της κυβέρνησης για το άνοιγμα της οικονομίας είναι προβληματική

PDPics / pixabay
Από σήμερα άνοιξαν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, χθες δημοσίευσαν την ΚΥΑ με το υγειονομικό πρωτόκολλο.


Η λύση γνωστή, το πρωί τα ΜΜΕ θα μας δείξουν εικόνες από κάποιο ξενοδοχείο, που θα τα έχει κάνει όλα τέλεια και μετά όλα καλά.

Έτσι έγινε και με τα καταστήματα εστίασης, όταν ήταν να ανοίξουν μας έδειχναν εικόνες, μερικές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρόν να τους δίνει συγχαρητήρια και μετά όλα, όπως πέρσι.

Εκεί που τα πράγματα θα είναι τραγικά, είναι στο άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων και των πτήσεων από το εξωτερικό.

Στην αρχή η κυβέρνηση μιλούσε για υγειονομικά πιστοποιητικά, που θα είχε μαζί του ο τουρίστας, πριν ανέβει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και για πτήσεις με 50% πληρότητα.

Όταν αυτά απορρίφθηκαν από την ΕΕ, υιοθέτησε τους δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά την άφιξη, επιλογή που ο τουρίστας αν θέλει θα το δέχεται, αφού δεν θα υπάρχει στην υποχρέωση του εισιτηρίου με το οποίο θα ανεβαίνει στο αεροπλάνο. Πέραν αυτού είναι, ανεφάρμοστο και αναποτελεσματικό, όπως εύκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος.

Το απόλυτο χάος θα αποκαλυφθεί, όταν θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες με την λεγόμενη "αστική ευθύνη" των εταιρειών προσφοράς τουριστικών υπηρεσιών στην χώρα μας.

Η κυβέρνηση, ορθώς ψήφισε διάταξη στην Βουλή, που προστατεύει τις ελληνικές επιχειρήσεις απο αγωγές τουριστών, εάν διαταραχθούν οι διακοπές τους για οποιονδήποτε λόγο, εξαιτίας πιθανού κρούσματος κορονοιού στα μέσα που χρησιμοποιεί στην χώρα μας.

Όμως, τα συμβόλαια υπογράφονται από τους τουρίστες στην χώρα προέλευσής τους και σύμφωνα με τους δικούς της νόμους και στις χώρες τους θα κάνουν τις αγωγές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail