Αποκάλυψη: Η ΜΙΤ παρακολουθούσε συστηματικά Ελληνες τουρίστες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Freepen.gr - Η τουρκική κυβέρνηση παρακολουθούσε κρυφά Έλληνες υπηκόους που επισκέφτηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, σύμφωνα με την μαρτυρία ενός πρώην αξιωματικού πληροφοριών, που αποκαλύπτει ο Abdullah Bozkurt στο nordicmonitor.com.

Οι αποκαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια ακρόασης στις 20 Ιουνίου 2016 στο 14ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από τον Muhittin Zenit, έναν 46χρονο πρώην αξιωματικό πληροφοριών της αστυνομίας. Σύμφωνα με το αντίγραφο της ακρόασης, που έλαβε το Nordic Monitor, ο αξιωματικός, ο οποίος εργάστηκε στη βορειοανατολική επαρχία της Τραπεζούντας, παραδέχτηκε ότι μια από τις εντολές τους ήταν να παρακολουθούν Έλληνες που επισκέπτονταν την επαρχία για περιηγήσεις.

«Η παρακολούθηση δραστηριοτήτων του Πόντου αποτελούν μέρος της εντολής μας… για παράδειγμα, ομάδες τουριστών από την Ελλάδα που επισκέπτονται το Μοναστήρι της Σουμέλας», είπε ο Ζενίτ, προσθέτοντας ότι αυτός και άλλοι αξιωματικοί πληροφοριών παρακολουθούσαν τους Ελληνες τουρίστες.

Η παραδοχή του Zenit επιβεβαιώνει ότι η ανθελληνική παράνοια ήταν συστηματική και εσκεμμένη από το τουρκικό κράτος, το οποίο χρησιμοποίησε υπηρεσίες ασφαλείας και μυστικές υπηρεσίες για να αφιερώσει σημαντικούς πόρους για να παρακολουθεί και να κατασκοπεύει τους Έλληνες τουρίστες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail