Απρόθυμοι οι βασιβαζούκοι της Τουρκίας να συνεχίσουν να πολεμήσουν στη Λιβύη

Freepen.gr - Ένα κράτος ανυπακοής επικρατεί στις τάξεις των Σύριων μισθοφόρων που στάλθηκαν από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να υποστηρίξουν τις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σαρράζ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα (SOHR).

Οι Σύριοι αρνούνται να στρατολογηθούν στις τάξεις της GNA λόγω των θυμάτων που υπέστησαν κατά τη διάρκεια αντιπαραθέσεων με τον Εθνικό Στρατό του Λιβύου (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Khalifa Haftar, αναφέρει μια έκθεση του παρατηρητηρίου που παρουσίασε το η Sky News την Τρίτη.

Επίσης, αυτή η κατάσταση ανυπακοής οφείλεται στην αποτυχία να τους καταβληθεί ο μισθός των 2.000 δολαρίων ΗΠΑ το μήνα.

Το παρατηρητήριο επεσήμανε ότι η Τουρκία ασκεί πιέσεις στους διοικητές των συριακών φατριών που είναι πιστοί στην Άγκυρα για την αποστολή περισσότερων Σύριων μαχητών στη Λιβύη.

Μέχρι στιγμής 339 Σύριοι μαχητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών κάτω των 18 ετών, πρόσθεσε το παρατηρητήριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail