Ο Στεφανής πήρε σβάρνα μονάδες και φυλάκια των Γ΄ και Δ΄ Σωμάτων Στρατού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των Γ΄ και Δ΄ Σωμάτων Στρατού (ΣΣ), με σκοπό την παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.) και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των «διυπηρεσιακών επιχειρήσεων αποτροπής», επιθεώρησε τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης των συνόρων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε την επίσκεψη του από τον Έβρο και τα Πεδία Βολής και Ασκήσεων «ΠΕΤΡΩΤΩΝ» και «ΑΕΤΟΣ», όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές βολές και Τακτική Άσκηση.

Στη συνέχεια, μετέβη διαδοχικά στις έδρες των XXIII ΤΘΤ και 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές των Σχηματισμών, στις οποίες παραβρέθηκαν και οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές. Επίσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του


Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επισκέψεων της πρώτης ημέρας, ο Υφυπουργός μετέβη διαδοχικά στα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «126», «1», «2», καθώς και στο Επιτηρητικό Παρατηρητήριο (ΕΠ) «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ», όπου επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής, επέκτασης και ενίσχυσης τεχνιτών εμποδίων και αμυντικών έργων.

Επίσης, συνάντησε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις έδρες του Δ΄ ΣΣ, του 2ου Λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων και του Τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου.

Κατά την επιστροφή του, πραγματοποίησε επίσκεψη στο μνημείο του Λοχία Δημητρίου Ίτσιου, στα Άνω Πορόια Σερρών, ενώ στο πλαίσιο του διήμερου ταξιδιού του συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπολο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail