Εμφανίστηκε κι ο επιτήδειος ουδέτερος της Λιβύης με το μυαλό στην παραγωγή πετρελαίου

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Fayez Al-Sarraj, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία του συντονισμού και της διαβούλευσης και χαιρέτισαν τα θετικά αποτελέσματα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να διατηρηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία της χώρας του για τη συνεχιζόμενη προμήθεια όπλων στη Λιβύη από εξωτερικά μέρη (δηλαδή την Τουρκία), θεωρώντας πως η κλιμάκωση που τροφοδοτεί τη σύγκρουση, παρατείνει τα δεινά του λαού της Λιβύης και απειλεί τους γείτονες της Λιβύης και την ασφάλεια της ΕΕ.

Ο Conte τόνισε την ανάγκη επιστροφής στην πολιτική πορεία σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου.

«Η απόφαση για το μέλλον της Λιβύης θα πρέπει να ληφθεί μόνο από Λίβυους και όχι από εξωτερικά μέρη», πρόσθεσε ο Conte επαινώντας την επιθυμία της GNA να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης.

Εν κατακλείδι, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της επίσπευσης του διορισμού ενός νέου απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για να διαδέξει τη Στέφανι Ουίλιαμς και την ανάγκη επανεκκίνησης της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης, το οποίο είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail