Φυλακισμένος τριών ετών και με νεφρική νόσο: Δεν τρέφεται σωστά και δεν μπορεί να πλυθεί

Freepen.gr - Ο μόλις 3 1/2 ετών Dilgeş βρίσκεται στη φυλακή γυναικών στο Amed (Diyarbakir) από τις 24 Μαΐου. Η μητέρα του, Gönül Aslan, είναι ένα από τα δώδεκα άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτα μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης σε σχέση με την έρευνα κατά της ένωσης γυναικών Rosa στην πόλη.

Όπως μεταδίδει το ANF, μια αντιπροσωπεία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) επισκέφθηκε την Gönül Aslan και το γιο της στη φυλακή στις 29 Μαΐου. Σύμφωνα με την ομάδα του HDP, αυτοί που συνελήφθησαν χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και μεταφέρθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο Rêzan Aslan, ο πατέρας του Dilgeş, ζει ως πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία και σχολίασε την κατάσταση του γιου του στο ραδιοφωνικό σταθμό Dengê Welat. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Dilgeş δεν μπορεί να κάνει μπάνιο επειδή δεν υπάρχει ζεστό νερό. Γευματίζει με τους ενήλικες, αλλά δεν μπορεί να φάει τα περισσότερα λόγω της νεφρικής του νόσου.

Ο Rêzan Aslan είπε ότι ο γιος του έχει ήδη υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις και η ασθένεια είναι χρόνια. "Το γεγονός ότι το τρίχρονο παιδί μου κρατείται σε ένα κελί προκαλεί πολλά προβλήματα σε μένα και την οικογένειά μου. Είμαι πρόσφυγας και δεν μπορώ να έρθω σε επαφή. Μπορώ να λάβω μόνο πληροφορίες από το δικηγόρο και άλλα μέλη της οικογένειας" , αυτός είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail