Μέλος Επιτροπής Ενέργειας της Αιγυπτιακής Βουλής: Η οριοθέτηση με Ελλάδα ισχυρή απάντηση στις εντάσεις σε Μεσόγειο-Λιβύη


Freepen.gr - Ο Mahmoud Attia, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας στο Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η θαλάσσια οριοθέτηση με την Ελλάδα έχει πολλά οφέλη και ότι μέσω αυτής της οριοθέτησης με οποιαδήποτε χώρα η Αίγυπτος μπορεί να αναζητήσει φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή άλλους πόρους σε αυτήν την περιοχή.

Ο Attia τόνισε σε δήλωσή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που παρουσιάζει το almarsad.co, ότι αυτη εξέλιξη αναμένεται εδώ και καιρό, αλλά ο χρόνος είναι πλέον ιδανικός υπό το φως των τρεχουσών εντάσεων στη Μεσόγειο και τη Λιβύη, όπως το έθεσε.

Τόνισε ότι η οριοθέτηση με την Ελλάδα αποτελεί ισχυρή απάντηση στις ταχείες εξελίξεις στην περιοχή και επιβεβαιώνει το μερίδιο της Αιγύπτου στην εξερεύνηση φυσικού αερίου στο πεδίο Zohr και τα επακόλουθα πεδία που θα ανακαλυφθούν εντός των θαλάσσιων συνόρων της Αιγύπτου και της Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail