Μασάζ επικείμενης υποχώρησης; Άρθρο μεγάλης εφημερίδας βλέπει...μαξιμαλισμό στο Καστελλόριζο

Freepen.gr - "Το κόστος του μαξιμαλισμού" είναι ο τίτλος άρθρου του κ. Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται: 

ο Ακάρ έχει δίκιο και μέσα μας το ξέρουμε, ανεξαρτήτως του πατριωτισμού μας και των ευγενών προθέσεών μας για αυτοθυσία. Θα έλεγα μάλιστα –διατρέχοντας τον κίνδυνο να σας ενοχλήσω– ότι η επίμαχη δήλωση του Ακάρ ήταν μάλλον μια προειδοποίηση, που διατυπώθηκε χωρίς υπεροψία και μάλιστα ανταποκρινόταν στις επιθυμίες της πλειοψηφίας της ελληνικού λαού.

[...]

Αν θέλουμε να συζητήσουμε ρεαλιστικά τις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Αιγαίο, τις συστηματικές προκλήσεις, όλη αυτή τη διαρκή απειλή της ελληνοτουρκικής έντασης και τις αβεβαιότητες που προξενεί για τις προοπτικές του μέλλοντός μας, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο βασικός λόγος που μας εμποδίζει να διευθετήσουμε δικαστικά, στη Χάγη, τις ελληνοτουρκικές διαφορές ως προς τις θαλάσσιες ζώνες, είναι ο μαξιμαλισμός της θέσης μας για το Καστελλόριζο.

[...]

Η επιμονή μας σε έναν ανεδαφικό μαξιμαλισμό στο Καστελλόριζο μας κοστίζει σε ευημερία. [...] Το γεγονός, ωστόσο, ότι ανάλογες παραχωρήσεις έγιναν προς την ιταλική πλευρά, με προϊδεάζει ότι η προσφυγή στη Χάγη με την Τουρκία για το Αιγαίο μπορεί να είναι η κατεύθυνση την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, χωρίς να το διατυμπανίζει.

Δεδομένου ότι η "Κ" δεν είναι τυχαία εφημερίδα, άραγε ξεκινά ένα μασάζ προετοιμασίας της κοινής γνώμης για μια εξελικτική διαδικασία που ουσιαστικά θα κόψει στα δύο τον Ελληνισμό καθώς αν χαθεί το παιχνίδι της ΑΟΖ στο Καστελλόριζο, δε θα συνορεύουν αυτές της Ελλάδας και της Κύπρου;

Tώρα το πως γίνεται μια χώρα να μας έχει περικυκλώσει, να μας απειλεί καθημερινά, να κάνει όλα όσα μας κάνει, και κάποιοι εν Ελλάδι να βλέπουν δικό μας μαξιμαλισμό, είναι ένα άλλο θέμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail