Φοβάται ο Ερντογάν: Έτοιμος να νομοθετήσει εμπόδια για να κόψει Νταβούτογλου-Μπαμπατζάν σε πρόωρες εκλογές

RΕUΤΕRS
Freepen.gr - Η τουρκική αντιπολίτευση ανησυχεί ότι νέες νομικές διατάξεις που εξετάζονται από το κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ και τους εθνικιστικούς συμμάχους του, θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των νεοσυσταθέντων κομμάτων που επικρίνουν τις πολιτικές του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε οποιεσδήποτε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Αναλυτές βλέπουν συγκεκριμένα δύο κόμματα, το Future Party (GP) του Αχμέτ Νταβούτογλου και το Democracy and Progress Party (DEVA) του Αλί Μπαμπατζάν όπου αμφότεροι υπήρξαν στενοί συνεργάτες και κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ και των κυβερνήσεων Ερντογάν.

Για να λάβουν μέρος στις εκλογές, τα κόμματα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει συνέδριο και να σχηματίσουν μια κομματική δομή στις μισές επαρχίες της Τουρκίας ή να έχουν ήδη μια ομάδα τουλάχιστον 20 βουλευτών στο κοινοβούλιο - κριτήρια τα οποία δεν πληρούν ακόμη τα δύο νέα κόμματα.

"Είναι σαφές ότι οποιοσδήποτε νομικός κανονισμός για τα πολιτικά κόμματα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη για να αποτραπεί η κάθοδος στις εκλογές σε νέα κόμματα όπως το δικό μας", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Κόμματος Deva του Αλί Μπαμπατζάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail