Λιβυκός Στρατός: Ανασύνταξη για να πολεμήσουμε τον εχθρό κατά πρόσωπο στην έρημο

Freepen.gr - Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε το Σάββατο, την αναδιάρθρωση της κύριας αίθουσας στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του, Ahmed Al-Mismari, η ηγεσία ανέφερε ότι μετά τις επιτυχίες του Λιβυκού Στρατού στη μάχη για «απελευθέρωση της πρωτεύουσας, Τρίπολη, η τουρκική επέμβαση ήρθε παράλληλα με την κυβέρνηση Αλ-Βέφακ για να μετατρέψει τον πόλεμο κατά τρομοκρατία στη Λιβύη σε διεθνή πόλεμο».

Η δήλωση συνέχισε: «Προκειμένου να προστατέψουμε τον άμαχο πληθυσμό και να αποφύγουμε τα θύματα, φύγαμε από τις πόλεις και θα πολεμήσουμε τον εχθρό στην έρημο πρόσωπο με πρόσωπο».

Η δήλωση τονίζει ότι η διαχείριση των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα είναι καλύτερη στο πλαίσιο ενός αυστηρού στρατηγικού σχεδίου, "που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων, των πολιτικών αρχών και του λαού με τις πολλαπλές φυλές και ελίτ του".

Η Γενική Διοίκηση κάνει λόγο για « αναδιάρθρωση της κύριας αίθουσας στρατιωτικών επιχειρήσεων για τον Λιβυκό Στρατό και η ανάθεση αρμοδίων αξιωματικών που είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν με τη μάχη και τις μεταβλητές της και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε αυτές».

Η κίνηση του LNA έρχεται σε μια στιγμή που οι δυνάμεις του αντιμετωπίζουν έναν καλά πλέον εξοπλισμένο εχθρό, ο οποίος υποστηρίζεται έντονα από τον τουρκικό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail