Έπεσαν "πιστολιές" με νεκρούς μεταξύ Ινδών και Κινέζων στο ανατολικό Κασμίρ

RΕUΤΕRS/Danish Ismail
Freepen.gr - Τουλάχιστον 20 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αψιμαχίες κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα, δήλωσε το Νέο Δελχί. Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι το περιστατικό συνέβη όταν οι ινδικές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα και επιτέθηκαν σε κινεζικά στρατεύματα, σημειώνει το RT.

Οι Ινδικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν επιβεβαιώσει για τρεις νεκρούς (2 στρατιώτες και 1 αξιωματικούς) και για 17 τραυματίες. 

Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες συναντιούνται επί του παρόντος για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, σύμφωνα με στρατιωτική δήλωση που ανέφεραν ινδικά μέσα.

Η Ινδία ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν θύματα και στις δύο πλευρές, αν και δεν αποκάλυψαν πόσοι Κινέζοι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση. Ινδικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για 43 νεκρούς Κινέζους. Ωστόσο το Πεκίνο δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση.

Για εβδομάδες, τα στρατεύματα της Ινδίας και της Κίνας έχουν εμπλακεί σε μια τεταμένη αντιπαράθεση σε πολλά σημεία κατά μήκος της γραμμής πραγματικού ελέγχου (LAC) στο ανατολικό Ladakh, το οποίο είναι μέρος του Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία.

Αρκετές εκατοντάδες Κινέζοι και Ινδοί στρατιώτες αντιμετώπισαν μια σύντομη αναταραχή στις αρχές Μαΐου. Ο ινδικός στρατός έστειλε ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών οχημάτων και πυροβολικού, στην περιοχή μετά τη βίαιη έξαρση.

Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση στην περιοχή οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στον θυμό της Ινδίας για την απόφαση της Κίνας να κατασκευάσει δρόμους και αεροδρόμια κοντά στα σύνορα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail