Ξεχάστε την Ιταλία: Η Ρώμη πήρε ό,τι ήθελε από την κυβέρνηση της Τρίπολης

governo.it
Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου με έδρα την Τρίπολη, Fayez al-Sarraj, και ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte συμφώνησαν για την επιστροφή των ιταλικών εταιρειών στη Λιβύη και την επανάληψη των εργασιών τους στη χώρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο στη Ρώμη.

«Οι δύο αξιωματούχοι ανανέωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η λύση στην κρίση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική και ότι όλοι πρέπει να εργαστούν μέσω μιας πολιτικής πορείας που θα επιτύχει σταθερότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου», το Προεδρικό Συμβούλιο είπε σε δήλωση.

"Ο Al-Sarraj και ο Conte συμφώνησαν επίσης ότι οι ιταλικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αποσυναρμολογούν νάρκες και να απομακρύνουν κατάλοιπα πολέμου από τη νότια Τρίπολη, προσπάθεια που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες", πρόσθεσε το Γραφείο Πληροφοριών.

Η Ιταλία είχε αναπτύξει μια ιταλική στρατιωτική μονάδα στην αεροπορική βάση της Misrata, στο όνομα του ιταλικού στρατιωτικού νοσοκομείου, για να παρέχει θεραπεία στις δυνάμεις του al-Sarraj το 2016, αλλά αυτή η ιταλική βάση βρίσκεται ακόμα στη Μισράτα παρά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την άφιξή της για την προστασία των ιταλικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται αγκυροβολημένα στα λιμάνια της Μισράτα και της Τρίπολης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail