Ο Ερντογάν επιδιώκει τη μετατροπή της Κωνσταντινούπολης σε ισλαμικό χρηματοοικονομικό κέντρο

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η ισλαμική οικονομία προσέφερε λύση στα οικονομικά δεινά που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος και δεσμεύτηκε να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε ισλαμικό χρηματοοικονομικό κέντρο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ντουβάρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε την «υπερχρηματοδότηση» ως την αιτία του «φουσκωμένου οικονομικού μοντέλου», κατά τη διάρκεια ομιλίας του μέσω βίντεο στο 12ο Διεθνές Συνέδριο για την Ισλαμική Οικονομία και Χρηματοοικονομικά.

Το τρέχον οικονομικό μοντέλο ενεργεί μόνο λόγω ανησυχίας για μη δεδουλευμένο εισόδημα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με ισλαμικά εργαλεία, δήλωσε ο Ερντογάν.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Κωνσταντινούπολη μας, που βρίσκεται στη συμβολή των ηπείρων και των πολιτισμών, σε ισλαμικό οικονομικό και οικονομικό κέντρο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν είπε ότι η κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου σταδιακά επιδεινώθηκε σε όλο τον κόσμο, ενώ το χάσμα μεταξύ των χωρών είχε διευρυνθεί.

«Κάθε κρίση που ξεκίνησε στον χρηματοπιστωτικό τομέα εξαπλώνεται γρήγορα στον πραγματικό τομέα και δημιουργεί ένα στρατό των νέων ανέργων», είπε.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορανοϊού στις παγκόσμιες οικονομίες, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις από το ξέσπασμα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είδαμε ότι οι ευημερούσες χώρες αντιμετώπισαν δυσκολίες ακόμη και στην παροχή μάσκας και ελάχιστων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες τους», δήλωσε ο Ερντογάν. "Εκτός από την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων μας, παρέχουμε υγειονομική βοήθεια σε 125 χώρες του κόσμου".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail