Συρο-ρωσική θύελλα από αέρος κατά τρομοκρατών σε Λατάκια-Χάμα

Freepen.gr - Χθες το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί, η Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία (SyAAF), μαζί με τη Ρώσικη Πολεμική Αεροπορία (RuAF), πραγματοποίησαν μισή ντουζίνα αεροπορικές επιδρομές σε Λατάκια και Χαμά.

Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία ήταν επιτέθηκε σε θέσεις τζιχαντιστικών ομάδων αλλοδαπών στην πόλη-κλειδί της Καμπάνι, ενώ και οι δύο αεροπορικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιδρομές στο βόρειο τμήμα της πεδιάδας Al-Ghaab.

Πηγή ανέφερε στο almasdarnews ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευσαν κυρίως τις θέσεις του ισλαμικού κόμματος του Τουρκεστάν (TIP) και της ομάδας Hurras Al-Deen, δύο ομάδων υπό την ηγεσία ξένων που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) τον περασμένο μήνα.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για απομάκρυνση αυτών των τζιχαντιστών από τη βορειοδυτική Συρία, η Τουρκία ήταν απρόθυμη να τους εκκαθαρίσει από τον αυτοκινητόδρομο M-4 (αυτοκινητόδρομος Χαλεπίου-Λατάκια).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail