Υπουργείο Τουρισμού: Γκάφες και απευθείας αναθέσεις

Μπορεί το υπουργείο τουρισμού να κάνει γκάφες, όμως στις απευθείας αναθέσεις της τουριστικής προβολής της χώρας δείχνει συνέπεια.


Πριν σαράντα περίπου ημέρες η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), νομοθέτησε την μεταφορά όλων των κονδυλίων των δήμων και περιφερειών και κάθε φορέα του δημοσίου, που είχαν προγραμματιστεί για την προβολή του τοπικού και περιφερειακού τουρισμού, στον ΕΟΤ.

Νομοθετήθηκε επίσης η ανάθεση της συνολικής τουριστικής προβολής της χώρας μας σε μια ιδιωτική εταιρεία, που συγκροτήθηκε πριν λίγα χρόνια από συλλογικούς φορείς των ιδιωτικών εταιρειών του τουρισμού.

Χθες ο ΕΟΤ μετέφερε τα 32 εκατομμύρια ευρώ που συγκέντρωσε στην ιδιωτική εταιρεία για να προχωρήσει Marketing Greece και αυτή να επιλέξει επίσης χωρίς διαγωνισμούς τις εταιρείες που θα αναλάβουν την παραγωγή του διαφημιστικού υλικού και την προβολή του στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Φυσικά οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες δεν διαμαρτυρήθηκαν, ίσως να πήραν κάποιες υποσχέσεις από την κυβέρνηση, που θα φανούν από τις εταιρείες που θα αναλάβουν την δουλειά.

Η αντίδραση των κομμάτων είναι ήπια, μάλιστα δεν βλέπω να ζητούν ιδιαίτερα τα κόμματα, να σταματήσει το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων.

"Το μένουμε σπίτι" έγινε "Μένουμε ασφαλείς", φοβάμαι ότι μέχρι τώρα πολλοί μένουν και "σιωπηροί".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail