Αιγυπτιακά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά αεροσκάφη που πετούσαν για Λιβύη

ΑFΡ
Freepen.gr - Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που εν πτήσει προς τη Λιβύη αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέφερε το Avia.Pro την Κυριακή.

«Ο αιγυπτιακός στρατός για δεύτερη φορά τις τελευταίες 48 ώρες αναχαίτισε ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο που πετούσε από την αεροπορική βάση Khmeimim στην αεροπορική βάση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης», ανέφερε η δημοσίευση, επισημαίνοντας ότι «οι λόγοι για την άρνηση του περάσματος είναι ακόμη άγνωστοι, ωστόσο, την τελευταία φορά, σύμφωνα με την ηχογράφηση της ραδιοτηλεοπτικής παρακολούθησης, η απαγόρευση εισόδου στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο συνδέθηκε με την έλλειψη διπλωματικής άδειας».

Η Ρωσία, η οποία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στην Αίγυπτο, έχει επίσης διαδραματίσει επιτακτικό ρόλο στη γειτονική σύγκρουση στη Λιβύη, καθώς υποστήριξε τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης και τον αρχηγό του, τον στρατόρχη Χαλίφα Χαφτάρ, όπως και η Αίγυπτος.

Συνεπώς οι δύο αναχαιτίσεις έχουν άλλα αίτια, τυπικά στην επιφάνεια και ουσιαστικά στο βάθος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail