Ελληνοτουρκικά: Θα γίνει της…πρωτοκολλήσεως και του κατευνασμού;

“Είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο με την Τουρκία”, λένε και ξαναλένε υπουργοί της κυβέρνησης. Κανένας άλλος πλην των Ενόπλων Δυνάμεων δεν φαίνεται να ΄ναι έτοιμος…Άλλο η θεωρία κι άλλο οι πράξεις για τις οποίες δεν διαπιστώνουμε καμία απολύτως προετοιμασία…

Από: militaire.gr

Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης μιλά για ενεργοποίηση…πρωτοκόλλων αν η Τουρκία κάνει επιθετική κίνηση που ξεπερνά τα όρια! Οι Ένοπλες Δυνάμεις, απ΄ όσο ξέρουμε δεν έχουν πρωτόκολλα, αλλά επιχειρησιακά σχέδια. Για όλα… Θα πείτε, μη δίνουμε μεγάλη σημασία σε κάποια “φραστικά λάθη”. Λάθος, γιατί αυτά αποκαλύπτουν την άγνοια που έχει το πολιτικό σύστημα για τη διαχείριση κρίσεων στα ελληνοτουρκικά. Τη νύχτα των Ιμίων ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης έκανε “φροντιστήριο” στον πρωθυπουργό και κάποιους υπουργούς για το τι είναι οι κανόνες εμπλοκής…Δεν χρειάζεται να ζήσουμε τα ίδια, με τα…πρωτόκολλα και τα επιχειρησιακά σχέδια.

Έχει γίνει κάποια άσκηση στην οποία συμμετείχαν υπουργοί ,ακόμη και ο πρωθυπουργός για να διαπιστώσουν πως λειτουργεί η αλυσίδα των διαδικασιών και των αποφάσεων σε τέτοιες ώρες; Γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν; Έχουν καταλάβει ότι οι αποφάσεις θα ΄ναι κρίσιμες και ο χρόνος για να τις πάρουν σχεδόν ανύπαρκτος;

Δεν έχει γίνει τίποτα απ΄ όλα αυτά κι έτσι ακούμε για “ενεργοποίηση πρωτοκόλλων”.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει πλέον να ΄χουν στθερή παρουσία στις τηλεοπτικές οθόνες μας οι “κήρυκες της συνεννόησης με την Τουρκία”, οι οποίοι με ειρωνικό ύφος έχουν αρχίσει να αναμασούν το ερώτημα: “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο”; Κάποιοι απ΄ αυτούς ήταν έτοιμοι να ζητήσουν εισβολή στα Σκόπια πριν από μερικούς μήνες, αλλά τώρα δείχνουν διατεθειμένοι να “κουβεντιάσουμε με την Τουρκία” που ζητά τα πάντα.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι ανάμεσα στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας με όλα τα μέσα και στην πολιτική του κατευνασμού που μας έχει οδηγήσει στη σημερινή δύσκολη θέση, αρκετοί έχουν πάρει ήδη θέση και “φτιάχνουν κλίμα”: κατευνασμός και πάλι κατευνασμός ,λένε.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.