Τα «μυστικά» του ρωσικού υποβρυχίου που έφτασε στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών

Στις 9 Μαΐου του 2020, για πρώτη φορά, το ρωσικό αυτόνομο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα «Vityaz-D» καταδύθηκε στον βυθό της Τάφρου των Μαριανών – το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και τοποθέτησε εκεί μια σημαία για την 75η επέτειο της Ημέρας της Νίκης.

Από: onalert.gr

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Φυσικής και Τεχνικής Έρευνας του Ιδρύματος Προηγμένων Σπουδών, διδάκτορας στρατιωτικών επιστημών, Βίκτορ Λιτβινένκο, μίλησε για τα αποτελέσματα των δοκιμών του υποβρύχιου «Vityaz-D», τις δυνατότητές του και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Γιατί οι δοκιμές του «Vityaz-D» έγιναν στην Τάφρο των Μαριανών;

Ο κύριος στόχος της αποστολής μας ήταν να ελέγξουμε τεχνικά και τεχνολογικά το αυτόνομο υποβρύχιο όχημα «Vityaz-D» κατά τη διάρκεια της κατάδυσής του στα βαθύτερα σημεία του Παγκόσμιου Ωκεανού. Δεδομένου ότι το βαθύτερο σημείο βρίσκεται στο ρήγμα της Τάφρου των Μαριανών, αποφασίστηκε ότι η δοκιμή θα πραγματοποιείτο στην Άβυσσο του Τσάλεντζερ. Επιπλέον, από το 1957, όταν το ερευνητικό μας σκάφος «Vityaz» κατέγραψε το μέγιστο βάθος, κανείς δεν καταδύθηκε ποτέ στο συγκεκριμένο σημείο. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να καλύψουμε αυτό το κενό στην ιστορία των ερευνών των βαθέων υδάτων. Για να γίνει αυτό, το όχημα έπρεπε να κατέβει σε βάθος άνω των 10.000 μέτρων και να γίνει έλεγχος της λειτουργίας όλων των συστημάτων του. Η κατάδυση στην περιοχή της Τάφρου των Μαριανών αποτελούσε έναν τελικό έλεγχο όλων των συστημάτων, τα οποία προηγουμένως είχαν δοκιμαστεί σε διάφορα βάθη της Μαύρης Θάλασσας, της Ιαπωνικής Θάλασσας και της Θάλασσας των Φιλιππίνων. Και πριν από αυτό, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε έναν ειδικό θάλαμο στο Επιστημονικό Κέντρο του Κριλόφ με πίεση που αντιστοιχεί σε βάθος πάνω από 13.000 μέτρα.

Ποια συστήματα και τεχνολογίες δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια του κατάδυσης του οχήματος «Vityaz-D»;

Τα αυτόνομα οχήματα δεν έχουν βυθιστεί ακόμη σε τέτοια βάθη, γι’ αυτό μας ενδιέφεραν πολλές παράμετροι: η λειτουργία του αυτόνομου συστήματος ελέγχου, η κατάσταση των σφαιροπλαστικών, που ήταν ειδικά σχεδιασμένα για τέτοια βάθη, η λειτουργία του υδροακουστικού καναλιού επικοινωνίας, η λειτουργία του σόναρ και των βιντεοκαμερών, η λειτουργία ενός τεράστιου αριθμού αισθητήρων και ειδικών συσκευών. Δεν υπήρχαν δυσάρεστες εκπλήξεις, τα πάντα λειτουργούσαν σωστά.

Ανακοινώθηκε ότι το «Vityaz-D» καταδύθηκε για πρώτη φορά στο βαθύτερο σημείο της Τάφρου των Μαριανών σε βάθος 10.028 μέτρων. Είναι το απόλυτο βάθος ή το όχημα είναι ικανό να καταφέρει περισσότερα από αυτό;

Οι δοκιμές του οχήματος «Vityaz -D» επιβεβαίωσαν την τεχνολογική ανεξαρτησία της Ρωσίας σχετικά με τις αποστολές σε όλα τα βάθη. Η κατάδυση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του Παγκόσμιου Ωκεανού. Όπως έχω αναφέρει προηγουμένως, έχει γίνει έλεγχος των δυνατοτήτων του οχήματος σε συνθήκες με υψηλή πίεση, οπότε αν θα υπάρξει κάποιο αξιοσημείωτο βάθος, τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει και εκεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάδυσή μας στις 9 Μαΐου στην Άβυσσο του Τσάλεντζερ δεν έμεινε χωρίς προσοχή από τους συναδέλφους στον τομέα της κατάκτησης των βυθών του Παγκόσμιου Ωκεανού. Μέσα σε ένα μήνα, ανακοίνωσαν τις καταδύσεις τους και οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Πρόκειται όμως για οχήματα, τα οποία λειτουργούν όπως το ασανσέρ, πάνω-κάτω. Μέχρι στιγμής, μόνο το ρωσικό όχημα παρουσίασε τη δυνατότητα αυτόνομης έρευνας του βυθού για δεκάδες χιλιόμετρα σε τέτοια βάθη.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.