Η Ένωση Καλλιτεχνών της Βουλγαρίας επικρίνει τους Βούλγαρους που έρχονται διακοπές στην Ελλάδα

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Καλλιτεχνών, Χρίστο Μουταφτσίεφ, επέκρινε τους συμπατριώτες του που πάνε διακοπές στην Ελλάδα. Πιστεύει ότι ο εγχώριος τουρισμός πρέπει να υποστηριχθεί, δεδομένων των συνεπειών της πανδημίας, και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες μισούν τους Βούλγαρους καθώς επίσης πως είναι πρόθυμοι να τους εξαπατήσουν, σημειώνει η σκοπιανή ιστοσελίδα vecer.mk.

Σε μια συνέντευξη στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό Sega, είπε ότι θα περάσει το καλοκαίρι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

«Θα υποστηρίξω τον εγχώριο τουρισμό εις βάρος των Βυζαντινών, που μας μισούν από τα βάθη της ψυχής τους και είναι έτοιμοι να μας εξαπατήσουν ακόμη περισσότερο», είπε.

Επικρίνοντας όσους έχουν φύγει για την Ελλάδα, λέει ότι είναι πιθανό να κάνουν διακοπές από τα χρήματα που το κράτος τους έχει δώσει ως οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης.

Είναι επίσης εξοργισμένος που η Ελλάδα διαφημίζεται στη Βουλγαρία.

Πηγαίνω διακοπές με την οικογένειά μου στο ίδιο μέρος για 5 χρόνια και δεν έχω παράπονα. Ήμουν επίσης στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πάμε ξανά εκεί. Ξέρετε, ο συνάδελφός σας από την BTV είπε: Ο καιρός θα είναι καλός στο τέλος της εβδομάδας, είμαστε έτοιμοι να φύγουμε για την Ελλάδα, και ο Μουταφτσίεφ εξεπλάγη.

Τις τελευταίες 24 ώρες, περισσότερα από 15.000 άτομα έχουν περάσει τα βουλγαρικά-ελληνικά σύνορα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του εσωτερικού τουρισμού αναμένουν βοήθεια από το κράτος και ταυτόχρονα δεν έχουν τον κατάλληλο διάλογο με τους τουρίστες.

Τα ψάρια είναι πιο φρέσκα και φθηνότερα εδώ, τα ξενοδοχεία είναι καθαρότερα και ασφαλέστερα, είπε στους ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail