Συναντήθηκαν στο σαράι: Η Λιβύη γίνεται..."βιλαέτι" της Τουρκίας - Θα πάνε τον Χαφτάρ μέχρι τέλους

Freepen.gr - Η Τουρκία και η Λιβύη σχεδιάζουν να προωθήσουν τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων έρευνας και γεώτρησης, προκειμένου να επωφεληθούν περαιτέρω από τους φυσικούς πόρους, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λιβύης την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Η συνάντηση μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Φαγιέζ αλ-Σαρράζ πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό παλάτι στην πρωτεύουσα της Τουρκίας στην Άγκυρα.

"Παρά τις φρικτές επιθέσεις από τον πραξικοπηματία Khalifa Haftar, η κυβέρνηση της Λιβύης έλαβε τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας", δήλωσε ο Ερντογάν για τον αγώνα της Λιβύης με το COVID-19.

"Η ιστορία θα κρίνει εκείνους που προκαλούν αιματοχυσία και δάκρυα στη Λιβύη υποστηρίζοντας τον πραξικοπηματία Haftar", πρόσθεσε.

Η Τουρκία θα υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαρράζ και θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες για μια δίκαιη και νόμιμη λύση, σημείωσε ο Ερντογάν.

"Ευχαριστήσαμε την Τουρκία για την ιστορική και γενναία στάση της για τη Λιβύη", δήλωσε ο Sarraj στη συνάντηση.

Αναφερόμενος στον αγώνα της κυβέρνησης της Λιβύης με τον Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξαλείψουμε τον εχθρό στη Λιβύη» και πρόσθεσε: "Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα επιτρέψει διαπραγματεύσεις στα επόμενα στάδια με τον πολέμαρχο Χαλίφα Χαφτάρ".

Πέραν των άλλων, ο Σαρράζ δήλωσε ότι θέλει να δει τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη για να ανοικοδομήσουν τη χώρα.

Σε απλά λόγια, ο Σαρράζ μετατρέπει τη Λιβύη σε βιλαέτι της Τουρκίας. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail