Ρωσία-Τουρκία συζητούν για κοινή ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας κι αεροπορίας;

Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Τεχνικής Στρατιωτικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Σουγκάιεφ, αποκάλυψε την Τρίτη ότι η Τουρκία ζήτησε όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία.

Ο Σουγκάιεφ ανέφερε σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση Ecoturk ότι το ρωσικό χαρτοφυλάκιο εξαγωγών άμυνας με την Τουρκία εκτιμάται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση του δεύτερου συστήματος S-400 στην Τουρκία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η Μόσχα αναμένει την τελική απόφαση από την Άγκυρα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες περιορισμούς σχετικά με τον κορωνοϊό, η πρόβλεψη της ημερομηνίας σύναψης αυτής της σύμβασης δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για την προμήθεια της δεύτερης παρτίδας του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 βρίσκονται σε λίγο προχωρημένο στάδιο, και περιμένουμε μια τελική απόφαση από την τουρκική πλευρά".

Ο Σουγκάιεφ τόνισε ότι Ρωσία και Τουρκία συζητούν για κοινή ανάπτυξη όσον αφορά συστήματα αεροπορίας και αεροπορικής άμυνας, σημειώνοντας ότι «οι προοπτικές συνεργασίας δεν έχουν σύνορα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail