"Εδώ που φτάσαμε, πόλεμο να κάνουμε;"

Από διάφορες δηλώσεις "εγκύρων αναλυτών", παρατηρώ ότι εν όψει των τουρκικών προκλήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ετοιμάζεται κλίμα στην ελληνική κοινή γνώμη για αποδοχή των τελελεσμένων. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύεται η γνωστή "επιχειρηματολογία" του τύπου "εδώ που φτάσαμε, δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα".

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Έχω τονίσει και ξαναλέω: Αν όντως το εγχώριο πολιτικό σύστημα έφερε την Ελλάδα σε τέτοια αδυναμία, να μας το πει και να αναλάβει την ευθύνη. Διότι αυτό επί τέσσερις δεκαετίες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν έκανε αυτά που έπρεπε. Η απειλή ήταν πάντα οράτη.

Το εγχώριο πολιτικό σύστημα όμως προτίμησε να κρυφτεί πίσω από ευρωπαϊκές αυταπάτες και διακόνησε την εγχώρια οικονομικοπολιτική διαπλοκή μέχρι που χρεωκόπησε τη χώρα. Αυτό το ίδιο πολιτικό σύστημα έδιωξε μισό εκατομμύριο μορφωμένα ελληνόπουλα και σήμερα αντικαθιστά τον ελληνικό πληθυσμό με λαθρομετανάστες από 80 χώρες. Αυτό το ίδιο σύστημα έφερε τη χώρα στη σημερινή αδυναμία, έχοντας αφήσει επί μια 12ετία τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς αγορά μείζονος οπλικού συστήματος.

Δεν ισχύει λοιπόν το "εδώ που φτάσαμε", αλλά το "εδώ που μας έφτασαν" οι πολιτικοί "ταγοί" μας. Και αν τελικά δεν τιμωρηθούν για αυτά που έκαναν και για αυτά που ετοιμάζουν, να ξέρουν ότι η Ιστορία τους καταγράφει. Δρόμοι αντίστασης πάντως υπάρχουν, και για αυτούς θα μιλήσω προσεχώς σε άρθρο μου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail