Οργή στη Βαγδάτη: Καταγγέλλει τη νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Ιράκ

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ιράκ σχολίασε τη νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που στόχευσε στο βόρειο τμήμα της χώρας. Την Κυριακή, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «Eagle Claw» στο βόρειο Ιράκ κατά του Εργατικού Κόμματος στο Κουρδιστάν (PKK).

Περισσότεροι από 20 τουρκικοί πύραυλοι στόχευσαν σε περιοχές στην περιοχή Όρος Σιντζάρ της επαρχίας της Νινευή, ενώ τρεις άλλοι πύραυλοι έπληξαν το στρατόπεδο προσφύγων Makhmour, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη στην περιοχή.

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βαγδάτη περιέγραψε αυτήν την επιχείρηση ως «προκλητική συμπεριφορά»:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη διείσδυση του ιρακινού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροπλάνα, η οποία συνέβη την Κυριακή το απόγευμα από 18 τουρκικά αεροπλάνα που κατευθύνονταν προς Σιντζάρ - Μαχμούρ - Αλ-Καβίρ - Ερμπίλ, για να φτάσουν στην περιοχή της Σαρκάτ σε βάθος 193 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα εντός του Ιράκ εναέριο χώρο», σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε από την τηλεόραση Al-Sumaria.

Η ηγεσία εξήγησε ότι ο βομβαρδισμός «στόχευσε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων κοντά στο Makhmour και το Sinjar» και ότι «τα τουρκικά αεροσκάφη συνέχισαν να πλησιάζουν τα σύνορα του Ιράκ μέχρι αργά το βράδυ και αυτή η προκλητική συμπεριφορά δεν συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις των καλών γειτόνων, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας».

Η δήλωση ζητούσε «να σταματήσουν αυτές οι παραβιάσεις και δέσμευση στα κοινά συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail